ett initiativ för ömsesidighet

Om dare to care

Dare to care är en främjande satsning för ömsesidighet i alla sexuella möten och mot sexuella övergrepp. I livemusikvärlden och överallt. Vi tror att detta handlar om två saker. Dels hur du själv hanterar gränser och dels hur du kan vara en aktiv åskådare för att kunna agera om du ser något som ser ut att gå fel. 

Vi använder festivaler och andra livemusikarenor som plattform för att nå ut med detta budskap. Det gör vi genom att utbilda festivalarrangörer, genom att synas och få spridning i sociala medier och genom att prata med dig som går på festival. Nya festivaler att gå med 2020 är Summerburst, West Pride, Putte i parken, Västerås Cityfestival, Bayside, Karlskrona Skärgårdsfest och Malmöfestivalen. Och sedan tidigare ingår Brännbollsyran, Lollapalooza, Storsjöyran, Way Out West och Eksjö Stadsfest. Dessutom är flertalet klubbar och andra arrangörer i hela landet med genom att göra utbildnings- och informationsinsatser.

Dare to Care är en långsiktig förebyggande satsning som handlar om att bygga vidare och stärka den positiva publikkultur som finns i livemusikvärlden och förhoppningen är att den ömsesidighetskultur som får fäste där också tar sig vidare till övriga samhället.

Att vi är många som gör mycket samtidigt tror vi är avgörande för att få till en förändring och vi ser redan nu en positiv utveckling.

Var med du också! Ansök om att bli Dare to Care-volontär på en festival eller kom och prata med oss på plats. Ta ställning och dela vårt budskap i sociala medier.

IMG_3749_edited.jpg
IMG_3751.jpeg
  • Black Vimeo Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon