top of page

ett initiativ för ömsesidighet

Om dare to care

Dare to care är en främjande satsning för ömsesidighet i alla sexuella möten och mot sexuella övergrepp. I livemusikvärlden och överallt. Vi tror att detta handlar om två saker. Dels hur du själv hanterar gränser och dels hur du kan vara en aktiv åskådare för att kunna agera om du ser något som ser ut att gå fel. 

Dare to Care är en långsiktig förebyggande satsning  för att stärka den positiva publikkultur som finns i livemusikvärlden. Att vi är många som gör mycket samtidigt tror vi är avgörande för att få till en förändring.

Vi använder festivaler och andra livemusikarenor som plattform för att nå ut med detta budskap. Det gör vi genom att utbilda arrangörer, synas och få spridning i sociala medier och genom att prata på plats med besökare. Bland de festivaler som ingår i Dare to Care finns Way Out West, Storsjöyran, Brännbollsyran, Lollapalooza,  Eksjö Stadsfest, Summerburst, West Pride, Putte i parken, Västerås Cityfestival, Bayside, Karlskrona Skärgårdsfest och Malmöfestivalen.

 

Dessutom är flertalet klubbar och andra arrangörer i hela landet med genom att göra utbildnings- och informationsinsatser.​ Vi kan också göra föreläsningar och kortare presentationer på förfrågan. Kontakta oss för mer information!

IMG_3751.jpeg
Brännbollsyran 2.JPG
  • Vit Vimeo Ikon
  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon
bottom of page